Регіональна інтернет-конференція

Навчаємось, плануємо, діємо!

Цитата

Координатор Парламенту дітей Долинської ТГ

                                                                                             Світлана Микитенко

                               

Потреба співучасті якнайширшого представництва мешканців у розвитку свого міста ґрунтується на кількох логічних підставах, які сформулював австрійський соціолог Я. Караш . По-перше, місцева влада повинна використовувати населення як найкращих експертів у справах, що його стосуються. По-друге, співучасть населення сприяє посиленню почуття приналежності до певного місця проживання чи діяльності місцевої влади. По-третє, така співучасть базується на факті, що покращення умов життя людей залежить від активності цих самих людей.

У Конституції України статті 5 зазначено, що: «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування».

    Завдяки реформі місцевого самоврядування та децентралізації, молодь у громаді отримує можливості для самореалізації та шанс зробити особистий внесок у розвиток своєї території. Усе в наших руках, не потрібно виїжджати в країни Європи, можна навчатися тут, працювати тут, робити зміни, реалізовувати свій потенціал.

Залучення підлітків до місцевого самоврядування передбачає не просто інформування громадськості про наміри влади, але і врахування побажань населення та реалізація ініціатив, які надходять від членів громади. Тому питання організації ефективної роботи з місцевими ініціативами для Парламенту дітей Долинської ТГ ніколи не втратить своєї актуальності.

Плідна співпраця здійснюється відповідно підписаної чотирьох сторонньої угоди ПДДТГ з Долинською міською радою, Відділенням поліції  №1 (м. Долинська)  Кропивницького районного управління  поліції Головного  управлінням національної поліції в Кіровоградській області та Комунальним закладом «Центр дитячої та юнацької творчості Долинської міської ради».

Тому ПД Долинської ТГ у рамках співпраці ініціює та долучається до проведення різних заходів нашої громади:

Долинська громада завдяки децентралізації отримує  більше повноважень і ресурсів, а значить – і більше можливостей для зростання та розвитку. Ми розуміємо, що сьогоднішні зміни – це крок у завтрашній день. Адже саме нинішнім молодим та юним українцям належить жити в оновленій реформованій країні.

 

 

 

 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.