Регіональна інтернет-конференція

Перші кроки в реалізації спільних проектів

Цитата

Перші кроки в реалізації спільних проектів

Дементьєва Жанна,

голова комісії партнерства ПД Петрівської ТГ

Партнерство – це особливий вид відносин, при котрому люди чи організації об'єднують свої ресурси для виконання певної діяльності. У парламенту дітей Петрівської ТГ налагоджені партнерські зв’язки з учительськими та батьківськими колективами шкіл громади, колективом КЗ «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості», громадською організацією «Допоможемо воїнам Петрівщини», старостами сіл, депутатами Петрівської ради і особисто з селищною головою Тилик Світланою Олександрівною.

Налагодження партнерства між органами місцевої влади та органами учнівського самоврядування сприяє стабільній та злагодженій роботі з задоволення потреб учнівської молоді та реалізації ініціатив дітей та для дітей.

Першим досвідом співпраці парламенту дітей Петрівської ТГ та Петрівської селищної ради після проведення адмінреформи стала реалізація проекту «Креативне подвір’я «Територія творчості на Каштановій»».

Розпочалося з ініціативи активу ПД щодо облаштування нового подвір’я комунального закладу «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості», потім був пошук грантового конкурсу проектів, яким став обласний пітчинг від Британської ради. Та перш ніж подати заявку на участь у конкурсі проектів, ми звернулися до селищної голови Світлани Тилик з проханням підтримати нашу ініціативу. Світлана Олександрівна позитивно сприйняла ідею юних парламентарів та пообіцяла масштабну підтримку проекту.

Селищна голова слів на вітер не кидає. Уже на етапі голосування громадськості за проект до його підтримки активно долучилися за ініціативи Світлани Тилик увесь депутатський корпус та сільські старости. Широка підтримка мешканців громади допомогла нам перемогти в конкурсі і робота закипіла.

Селищна голова Світлана Тилик, відвідуючи подвір'я ЦДЮТ на початку реалізації проекту, відмітила, що діти мають ходити гарними алейками до творчих локацій. Тому окрім обов’язкового внеску в рамках проекту в сумі 13 900 грн, Петрівська селищна рада виділила додаткові кошти на прокладання алейок між локаціями на Території творчості в сумі близько 140 тис. грн.

У ході реалізації проекту селищний голова неодноразово відвідувала майданчик, клопотала перед депутатами про виділення додаткових коштів, морально підтримувала дітей, які були задіяні в проекті.

Світлана Тилик була гостем на відкритті «Території творчості на Каштановій», де зазначила, що буде підтримувати усі наші ідеї, ініціативи та починання. На жаль, віроломна війна порушила наші плани. Змінилися пріоритети і в роботі органів місцевого самоврядування, і в роботі органів учнівського самоврядування. На даному етапі ми допомагаємо селищній раді, волонтерській організації в підтримці воїнів ЗСУ, внутрішньо переміщених осіб, підтриманні порядку в громаді.

Та ми впевнені, що як тільки настане перемога, наші ідеї знову знайдуть відгук та підтримку в депутатів Петрівської селищної ради. А ідей у нас багато, тож разом до ПЕРЕМОГИ!


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.