Регіональна інтернет-конференція

Співпраця та партнерська діяльність Новомиргородського міського парламенту дітей

Цитата

Анастасія Михайлюк,
заступник голови
Новомиргородського МПД

Новомиргородський парламент дітей було створено як районний осередок дитячого самоврядування у лютому 2001 року. Його створення не обійшлося без участі та співпраці з багатьма установами місцевої та державної влади на місцях. Саме з того часу питання партнерства та добрих взаємовідносин між парламентом дітей та іншими організаціями розвивається та набуває нових форм функціонування.

Досвід співпраці Новомиргородського парламенту дітей з районною державною адміністрацією та її відділами (2001 – 2020рр.) показав результативність багатьох спільно проведених заходів, дієву підтримку молоді та ряд ініціатив, що були властивим лише для нашого регіону:
- Акції «Поділись своїм теплом»;
- Акція «Зробимо наше місто чистим і красивим»;
- Програма «Здорове покоління»;
- Програма «Я – громадянин України»;
- Проєкт «Європа – наш спільний дім»;
- Програма «Десять кроків назустріч батькам»
- Проєкт «Сім чудес Новомиргородщини»
- Акція «Вишиванка новонародженому»
- Вуличні акції та естафети «Сувенір до Дня Гідності та Свободи», «в обіймах тепліше», «Великодній кошик».
Також систематична співпраця з волонтерами міста (з 2015 року) та відділом Товариства Червоного Хреста завжди була оцінена обома сторонами високо та ефективно.

Зі зміною місцевого устрою влади наприкінці 2020 року депутати Новомиргородського МПД уклади Договір про співпрацю з Новомиргородською міською радою, Муніципальною вартою міста Новомиргорода, відділом Національної поліції.
З представниками Муніципальної варти проводяться майстер-класи з виготовлення флікерів – світловідбивних елементів, які забезпечують видимість пішоходів на дорозі у темну пору доби.
З метою профілактики булінгу, секстингу та кубергрумінгу проводяться зустрічі з представниками відділу Національної поліції України.

Варто окремо зупинитися на співпраці депутатів Новомиргородського МПД з волонтерами. Адже це надзвичайно важлива складова у діяльності органів учнівського самоврядування. З 2015 року ми, діти, долучаємося до збору передач воїнам на передову. Від початку повномасштабного вторгнення сусідньої держави на територію України наша співпраця посилилася. Навесні спільно з дорослими лідери Новомиргородського МПД плели маскувальні сітки, долучалися до пошиття «розгрузок». Сьогодні усі діти Новомиргородщини майже щотижня проводять різноманітні заходи по збору необхідних речей для наших воїнів. Саме ця співпраця показує необхідність таких взаємовідносин не лише у практичному застосування певної ситуації, а й у розвитку особистості підлітка. Адже ми розуміємо важливість нашої роботи та потребу допомогти у добрій справі.

Слід зазначити, що взаємодія Новомиргородського МПД із закладами освіти громади – чи не єдина постійна співпраця, яка ніколи не закінчувалася, а завжди виходила на новий рівень. Без підтримки один одного, реалізації спільних ініціатив, комунікацій ефективність функціонування осередку учнівського самоврядування Новомиргородщини була б неможливою.

Засоби масової інформації місцевого рівня є не лише партнерами по спільній діяльності, а й добрими друзями, які завжди знаходяться поруч у вирі інформаційних подій.

Залучення якомога більшої аудиторії до спільних ініціатив - важлива складова діяльності будь-якої організації. Для Новомиргородського МПД партнерство – це активна взаємодія у вирішенні багатьох проблем громади. Це не лише практичний досвід для підростаючого покоління, а й пошук шляхів розвитку.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.