Регіональна інтернет-конференція

ДІЙ, ВКЛЮЧАЙСЯ, ВОЛОНТЕР!

Цитата

ДІЙ, ВКЛЮЧАЙСЯ, ВОЛОНТЕР!

 

 

Габович Ліна,

голова комісії захисту прав дітей

та допомоги у проблемних ситуаціях

парламенту дітей Петрівської ТГ

 

Я - маленька волонтерка, благодійниця. На маленький волонтерський шлях мене та мою команду підштовхнула шкільний педагог-організатор. Мої дівчатка та я - майстрині з плетіння браслетів.

Зима, холод, відсутнє світло та зв'язок, бібліотека, ми... Приходимо до бібліотеки я, дівчата, педагог-організатор, де на нас вже чекають працівники бібліотеки. Запалюємо свічки, відкриваємо штори і починаємо освоювати техніку плетіння браслетів. Обговорювємо новини, у кого що сталося за останні декілька днів, у кого які плани, у кого яка оцінка і так далі.

Робота кипіла, але на початку ми не дуже хотіли плести ті браслети, нам говорили треба, ми і робили. Думки були, що ці браслети не потрібні хлопцям-захисникам, що вони не отримають їх... Але коли ми вперше отримали відео з подякою, що ми такі молодчинки, підтримуємо їх, що їм дуже приємно, у нас з'явився стимул працювати ще краще.

Ми писали листи з побажаннями, з теплими словами і прикріплювали до браслетів. Далі освоювали техніку плетіння браслетів пружними нитками. Вплітали герби та бусинки. Вони виходили ще кращими, ніж попередні. Робили свічки, на яких хлопці могли розігріти собі їжу, зробити чай. Знову отримували приємні слова подяки, які мотивували нас на більше.

Плели маскувальні сітки, що виявилось не так просто, теж треба знати як то правильно зв'язати і де саме. Не виходило з першого разу, розпускали, але не опускали руки і в нас вийшла перша сітка. А там далі вже друга, і третя. Долучались всі працівники школи, щоб якнайшвидше відправити їх хлопцям.

На даний час, доплітаємо назброярники. Скільки з ними насварилися, хтось забув що за чим іде, хтось заплутався, набирали великий ковток повітря і продовжували плести. Ми працюємо над новими техніками плетіння браслетів, щоб вони були різні, а не однакові. Хочеться зробити приємно такою дрібничкою.

Влітку з моїм танцювальним колективом брала участь у благодійних концертах. Їздили по селам нашої громади, демонстрували свої таланти, дарували людям посмішки в такий складний для нас усіх час. Ніхто не був байдужим, так як концерти були благодійними, ми зібрали певну суму, яку передали захисникам на придбання техніки.

Хочу подякувати своєму невеличкому волонтерському колективу за плідну працю. Він мене обрав капітаном, лідером команди. Саме вони запевняли, що я  відповідальна, організована, працьовита, можу мотивувати, щоб не лінились. Також хочу подякувати педагогу-організатору, яка запропонувала нам спробувати себе в допомозі захисникам.

Я лідер, так як моя волонтерська праця допомогла стати мені відповідальною та впевненою, навчила ставити ціль та втілювати її, докладати всі зусилля, щоб отримати гарний результат. Допомогла дізнаватися, який саме підхід потрібно знайти чи як змотивувати людей, у моєму випадку команду, на плідну працю, як діяти активно, зберігаючи позитивний настрій. Моє лідерство у відповідальності, у розумінні, що мої вчинки мотивують інших.

На мою думку, кожен може бути волонтером чи благодійником, якщо захоче САМ. Ніхто не може тебе змусити. Якщо  ти бачиш гарний результат, тобі подобається, то продовжуй в тому ж дусі. Наближай перемогу маленькими кроками. Разом ми сила!

Цитата

Анна, ПД Вільшанської селищної ради. Ліно, які якості потрібні лідеру щоб бути волонтером?

Цитата

Відповідь для Анни.

На мою думку самі головні якості - це  організаторські здібності, уміння швидко приймати рішення, брати відповідальність на себе.

 

Цитата

Коломієць Софія, Парламент дітей Великосеверинівської громади

Вітаю. Підкажіть, будь ласка, що таке назброярники? Бо сітки і браслети ми теж плетемо, а цього не знаю, можливо, і ми б таке робили.

Цитата

Відповідь Софії.

Назброярник - це сітка з нитками, яка накидається на зброю. (Маскування зброї)

Наш педагог - організатор знайшла благодійний фонд і подала заявку. Її схвалили, вислали матеріали і схему плетіння. На даний момент виготовили 2 великих назброярники, далі працюємо над виготовленнями.

(Якщо цікаво як вони виглядають, введіть у гуглі камуфляжне маскування на зброю)

Цитата

Коломієць Софія, Парламент дітей Великосеверинівської громади

Дякую. Дуже класні ці штуки ви робите. Усі разом до перемоги!

Цитата

Назар, парламент дітей Суботівської громади

Цитата

Анжела,Парламент дітей Суботцівської громади


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.