Регіональна інтернет-конференція

Міжнародне партнерство нові горизонти.

Цитата

 

Міжнародне партнерство нові горизонти.

Координатор парламенту дітей Кетрисанівської громади Слободяник Олена Михайлівна.

 

Міжнародне співробітництво на сьогоднішній день провинно стати

невід’ємною складовою діяльності освітніх закладів нашої країни. Його головні напрями можуть стати :використання міжнародного досвіду педагогів; організація та реалізація спільних міжнародних науково-дослідних проектів; гуманітарно-культурне співробітництво.

 На сьогоднішній день велика кількість навчальних закладів  здійснює співробітництво з багатьма партнерами. Одним із пріоритетних завдань є підготовка та реалізація міжнародних проектів у сферах освітнього та  культурного обмінів. На сьогодні у фокусі міжнародних зв'язків - довгострокові програми і проекти, покликані забезпечити підвищення ефективності навчальної діяльності та якості навчання  до рівня світових стандартів.

Насамперед я вважаю слід зауважити, що всі проекти стали доступними та реалізовуються  завдяки  постійній роботі  громадської молодіжної організації школи,  Євроклубу «Нова Генерація», завданнями яких є саме підготовка молоді до життя в об’єднаній Європі, ознайомлення з  іншими  країнами, їхніми культурою, мовою, підвищення інтелектуального рівня вихованців, відкриття для себе цікавого «європейського» бачення світу,  формування нового покоління, виховання молодих лідерів.

Співпрацюючи з міжнародними молодіжними організаціями ми:

  • матимемо змогу ознайомитись з досвідом  молоді щодо участі у громадському житті, процесі прийняття рішень та вирішенні проблем в громадах.
  • визначити роль молоді у розвитку місцевої демократії та формуванні громадянського суспільства.
  • ознайомитись зі стандартами Європейського Союзу та Ради Європи щодо участі молоді в громадському житті на місцевому та регіональному рівнях.
  • вивчити досвід органів місцевого самоврядування щодо залучення молоді до процесів прийняття рішень та вирішення локальних проблем.

Ми живемо європейськими цінностями, тому євроінтеграція для нас не є просто крилатою фразою, а отримані знання та новий досвід відкриє ще більше  можливостей інтегрувати в європейську та світову спільноту.

 

 

 

 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.