Регіональна інтернет-конференція

політика відповідального споживання

Цитата

команда "Юний еколог". Вінницький ліцей №19

Тези «Політики відповідального споживання»

  1. Обмеженість ресурсів вимагає переходу до відповідального споживання.
  2. Цілі сталого розвитку, які ухвалила ООН закликають до дій щодо скорочення бідності, достатку та захисту планети до 2030 року.
  3. Політики відповідального споживання передбачають економне використання ресурсів з урахуванням їх впливу на навколишнє середовище та суспільство.
  4. Принципи політики відповідального споживання спрямовані на зменшення екологічного сліду та підвищення якості життя.
  5. Спецкурси екологічного спрямування  в учні  нашого ліцею формують поняття «відповідальне споживання». 
  6. На уроках ми отримуємо практичні навички сортування сміття, збереження енергії, повітря, води, рослин, власного здоров'я, вибору якісних товарів, уникнення марнотратства.
  7. Плакати, агітаційні листівки, малюнки, створені учнями  спонукають нас та оточуючих нас людей до відповідального споживання.
  8. Індивідуальні плани дій учнів щодо раціональних покупок та впровадження екологічних звичок сприяють вихованню відповідальних громадян, здатних усвідомлено впливати на середовище через свою споживчу поведінку.

 

Література:

  1. Пометун О., Пилипчатіна Л., Сущенко І.   Уроки для сталого розвитку : навчальний посібник для учнів 8-го класу загальноосвітніх шкіл. Вид. 2-ге. Випр. і доп. – Д. : «ЛІРА», 2013. 
  2. Карамушка В., Пометун О., Пилипчатіна Л., Сущенко І. Посібник для учнів УРОКИ ДЛЯ СТІЙКОГО РОЗВИТКУ Курс за вибором для 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.  – К.: Видавничий дім „Освіта” 2011
  3. Етика відносин з природою: навчально-методичний посібник / О. Пруцакова, Н. Пустовіт, А. Логінова, Г. Тарасюк. − Кропивницький: Імекс-ЛТД, 2019. − 180 с.

 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.