Регіональна інтернет-конференція

Тематичний напрямок: Національна ідентичність.  Досвід дитячого самоврядування.

Цитата

 

 

Слободяник Олена Михайлівна

Координатор парламенту дітей

 Кетрисанівської громади

 

 

Вплив «самобутності»

 на розвиток дитячого самоврядування.

Національна ідентичність – це відчуття належності людини до певної нації. В українських законодавчих актах «ідентичність» зазвичай перекладають як «самобутність».

Проблема національної ідентичності є досить популярною . На мою думку національна ідентичність українців є реальною за умови її конституційно-правової, соціально-політичної основи з явною перспективою виходу за межі національного. Ідентифікація має звільнитися від зовнішньої національної необхідності.

Інтереси молоді України та інтереси України нерозривно пов'язані. Інтереси молоді громади визначаються розвитком і процвітанням самої громади та країни в цілому. З одного боку, особистість молоді формується під впливом української культури і традицій. Вони вивчають українську мову, вивчають історію своєї країни, знайомляться з народною музикою та мистецтвом. Ці інтереси дозволяють молодому поколінню краще розуміти свою культуру і бути складовою частиною українського співтовариства. З іншого боку, інтереси молоді також зосереджені на розвитку країни і покращенні її становища.

Якщо молодь цікавиться науковими дослідженнями, особливо в області екології та сталих технологій, що сприяють збереженню природних ресурсів і екологічному розвитку України ,ця участь в таких дослідженнях може принести користь громаді і допомогти забезпечити її сталий розвиток у майбутньому. Є молодь яка захоплюється українським спортом, зокрема цьому сприяє проєкт « Пліч-опліч», підтримують українські спортивні команди і бажають їм успіху на міжнародних змаганнях. Тож ці інтереси в спорті також підтримують духовну єдність з українськими спортсменами і сприяють популяризації спорту в Україні.

Формування національно-культурної ідентичності у підлітків є важливою проблемою, особливо в контексті сучасних подій. Україна, як і багато інших країн, стикається з викликами, пов’язаними зі зміцненням національної єдності та відповідальності за долю краї

ни.

 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.