Регіональна інтернет-конференція

Європейські практики молодіжного розвитку в громадах. Перспективи для громад області

Цитата

Європейські практики молодіжного розвитку в громадах. Перспективи для громад області

 

Матеріал підготувала:

Халявка Діана

ПД Великосеверинівської ТГ

 

Стратегічне партнерство — це офіційна угода про партнерство між двома компаніями. Зазвичай це передбачає обмін інформацією, фінансами, навичками та іншими ресурсами на користь обох сторін.

 

Узагальнення міжнародного досвіду, позицій експертів і парламентаріїв дозволяють нам сформулювати умови і принципи встановлення відносин стратегічного партнерства.

По-перше, це наявність принципово важливих країн-партнерів у стратегічних цілях,досягнення яких у межах звичайного співробітництва є неможливим ,але здійсненним шляхом виведення стосунків на рівень стратегічного партнерства.

Такими цілями можуть бути:

  • Забезпечення господарського комплексу життєво важливими ресурсами (енергетичними, товарними,фінансовими);
  • Забезпечення надійного й безпечного доступу до життєво важливих регіонів.

По-друге, наявність загальних поглядів і підходів з ключових проблем міжнародної політики,глобального та  регіонального розвитку.

Стратегічне партнерство передбачає поглиблений розвиток міждержавних контактів і, як правило, не в одній,а в кількох важливих сферах.

 

Стосунки стратегічного партнерства будуються на наступних принципах:

  • Загальна зацікавленість партнерів у плідному співробітництві, взаємне визнання відносин стратегічного характеру;
  • Готовність рахуватися з інтересами іншої сторони, йти на компроміси задля досягнення стратегічних цілей, навіть якщо такі дії є неоднозначно доцільними з точки зору власної вигоди;
  • Взаємна відмова від дискримінаційних (більше того – ультимативних)дій стосовно один одного.

Таким чином, сутністю стратегічного партнерства є наявність міждержавної взаємодії, яка дозволяє партнерам, об’єднавши зусилля, досягти життєво важливих сфер співробітництва й мати довгостроковий характер.

Яскравим прикладом стратегічного партнерства є підтримка багатьох держав України проти російської агресії.

Партнерство заради миру

Партнерство заради миру (ПЗМ) є інструментом взаємодії НАТО з країнами-партнерами, що ґрунтується на практичній співпраці та відданості демократичним принципам.У ПЗМ бере участь 21 держава Східної та Південної Європи, Південного Кавказу, Центральної Азії та Західної Європи.

НАТО найрішучіше засуджує жорстоку та неспровоковану агресивну війну Росії проти України, яка є незалежною, мирною та демократичною країною та близьким партнером НАТО. НАТО та члени Альянсу продовжують надавати Україні безпрецедентний рівень підтримки, допомагаючи відстоювати її фундаментальне право на самооборону.Україна не є членом НАТО. Україна є країною-партнером НАТО,  тісно співпрацює з НАТО, але на неї не поширюється гарантія безпеки в установчому договорі Альянсу.

НАТО допомагає координувати запити України на допомогу та підтримує членів Альянсу в доставці гуманітарної та нелетальної допомоги.Окремі країни-члени НАТО надсилають зброю, боєприпаси та багато типів легкої та важкої військової техніки, включаючи протитанкові системи та системи ППО, гаубиці, безпілотники та танки. На сьогоднішній день члени НАТО надали Україні військового обладнання на мільярди євро. Об’єднані сили також навчають українських військових використовувати цю техніку. Все це щодня впливає на поле бою, допомагаючи Україні відстоювати своє право на самооборону, яке закріплене в Статуті ООН.

Крім того, країни Альянсу надають Україні мільярди євро фінансової допомоги. Багато членів Альянсу також надають гуманітарну допомогу цивільному населенню та приймають мільйони українських біженців. Члени Альянсу співпрацюють із відповідними зацікавленими сторонами в міжнародному співтоваристві, щоб притягнути до відповідальності всіх винних у військових злочинах, у тому числі сексуальному насильстві, пов’язаному з конфліктом.

Союзники також тісно співпрацювали, щоб підтримати міжнародні зусилля, спрямовані на експорт українського зерна та пом’якшення глобальної продовольчої кризи.

Використані джерела:

Marina відреагував на цей запис.
Marina

До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.