У Кіровоградському обласному ЦДЮТ розпочала роботу Арт-лабораторія життєвих завдань…

Традиційно у листопаді-місяці у Кіровоградському обласному ЦДЮТ розпочала роботу Арт-лабораторія життєвих завдань, мета якої розповісти дітям про найважливіші проблеми в житті людини та планети Земля, познайомити їх з тим, як людство вирішує ці проблеми, а також як людині впоратися зі своїми власними.
В цьому навчальному році тема арт-лабораторії – «Відповідально споживаємо – про майбутнє дбаємо». Відвідуючи навчальні заняття, беручи участь у масових заходах Арт- лабораторії, діти будуть знайомитися зі змістом 12-ої цілі сталого розвитку – «Відповідальне споживання та виробництво». Тема арт-лабораторії дуже актуальна. Адже, сьогодні ми живемо в суспільстві, яке характеризується інтенсивним використанням природних ресурсів та посиленим антропогенним тиском на природу.
Для початку з моделлю проведення Арт-лабораторії у поточному навчальному році були ознайомлені педагоги закладу. Для них був проведений психолого-педагогічний семінар, метою якого було інформування про зміст та форми роботи лабораторії. Педагогам була представлена презентація моделі арт-лабораторії та анонсовані заняття, які мають бути проведені з дітьми. Під час семінару педагоги познайомилися із сучасними методами ефективного управління спільними природними ресурсами, методами утилізації токсичних відходів та забруднюючих речовин, а також взнали про мінімізацію негативного впливу на довкілля шляхом переходу держав до моделі зеленої економіки.
Була також висвітлена цікава інформація про місцеву компанію «Екостайл», яка займається не тільки вивезенням та утилізацією сміття у Кропивницькому. На полігоні збору відходів підприємство впроваджує інноваційні технології з переробки вторинної сировини, що є дуже важливим для довкілля.
Педагогам також були анонсовані майбутні навчальні заняття для вихованців, що містять інтерактивні, евристичні, наочні та дослідницькі методи навчання. Дітям буде представлена інформація в формі ігор, бесід, завдань та лайфхаків, що спрямовані на захист довкілля та правильне використання ресурсів. Під час навчальних занять акцент буде робитися на особисту роль кожної дитини у відповідальному споживанні.
У творчому об’єднанні молодіжний клуб «Імідж» було також проведено вступне заняття Арт-лабораторії «Як знайти свій сенс життя?» для вихованців групи 4-6 класу. Діти обговорили важливість духовного розвитку людини, необхідність виховувати силу духу, познайомилися з різними видами життєвих цінностей, взнали алгоритм вибору професії, а також шлях до власного щастя.
Сподіваємося, що ці знання принесуть користь не тільки кожному вихованцю ЦДЮТ, а перейдуть у справи, які будуть важливими для майбутніх поколінь, адже вибір — за кожним із нас. І від кожного з нас залежить, у якому світі нам далі всім жити.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *