Розпочато другий день ХХІV Всеукраїнського відкритого Фестивалю дитячої та юнацької творчості

Розпочато другий день ХХІV Всеукраїнського відкритого Фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі.
Сьогодні найважливіший день Фестивалю, адже сьогодні учасники демонструють свої знання, вміння та виявляють свої таланти у конкурсних програмах трьох номінацій: “Громадська думка”, “Вокальне мистецтво” та “Декоративно – прикладне мистецтво”.

Спочатку ми з вами завітаємо до Кіровоградської обласної філармонії, де проходить вокальна конкурсна програма.
Учасники номінації: солісти-вокалісти, дуети, тріо, квартети, ансамблі малих форм із Полтавської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Вокальна номінація поділена на 4 вікові категорії.
Оцінює юних зірок високоповажне журі:

– Дьомін Сергій Петрович –
Народний артист України, доцент, завідувач секції постановки голосу та сольного співу кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка.

– Гайдай Лариса Володимирівна –
Відмінник освіти України, старший викладач кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка.

– Безай Олександр Олександрович –
соліст Кіровоградської обласної філармонії, соліст міського професійного муніципального духового оркестру, викладач академічного вокалу Кіровоградського музичного коледжу.

– Таліна –
співачка (м. Київ), переможець Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, композитор та автор текстів.

У виступах конкурсантів журі звертає увагу на рівень виконавської майстерності та ступінь володіння засобами вокального мистецтва, відповідність репертуару виконавським можливостям учасників та їх віковим особливостям, рівень розкриття і яскравість художніх образів (інтерпретація, виконавський стиль), емоційність виступу, сценічну культуру та естетику зовнішнього вигляду.

Бажаємо всім учасникам проявити себе на всі 100%!!!

Крокуємо далі. У Кіровоградському обласному ЦДЮТ проходить конкурсна програма у номінації “Декоративно-прикладне мистецтво” ХХІV Всеукраїнського відкритого Фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі.
Учасники мають 4 години для виготовлення своєї індивідуальної роботи.

Більше світлин перегляньте, перейшовши за посиланням

Поки учасники конкурсної програми “Декоративно-прикладне мистецтво” працюють над своїми роботами, для педагогів проходятьмайстер-класи з обміну досвідом керівників гуртків, які також є учасниками фестивалю.
🔸Правда Н.І. (Кропивницький) — ліплення з пластичноі маси “Яворівська забавка-дарує крила натхнення”;
🔸Суханова О.А. (м. Запоріжжя) — виготовлення авторської ляльки;
🔸Вишневська М.М. (м. Волноваха) — вітраж з пластиліну;
🔸Філоненко Т.О. (м. Волноваха) — валяння з вовни;
🔸Пілюгіна Н.С.(м. Рівне) — батік, декупаж.

Учасники конкурсу з декоративно-прикладного мистецтва ХХІV Всеукраїнського відкритого Фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченому Всесвітньому Дню Землі, завітали до Кіровоградського обласного художнього музею. Саме тут, у храмі мистецтва, стіни якого бачили неймовірну кількість робіт відомих митців і відбулось відкриття виставки робіт наших юних талантів, учасників Фестивалю.
У конкурсній програмі взяли участь 53 вихованця різних освітніх закладів Кіровоградської області і України.
Конкурс проводиться у двох вікових категоріях:
– середня – 10-14 років;
– старша – 15-18 років.
Головні умови конкурсних робіт: робота повинна бути змістовною,
мати композиційне вирішення, направлене на загальне розкриття теми Фестивалю „Усі рівні. Усі різні”.
Окрім цього учасникам було проведено екскурсію обласним художнім музеєм та майстер-клас від членів Національної спілки художників.




В рамках Фестивалю, присвяченого Всесвітньому Дню Землі, відбулася конкурсна програма „Рівні рівності” у номінації „Громадська думка”. Команди підлітків та молоді з різних куточків України, об’єднавшись у три великі групи дискутують з проблем „Рівні права і можливості у медіа та інтернеті” „Рівні можливості у громаді/суспільстві” та „Рівний доступ та участь молоді”. Своє бачення даних проблем та напрацьовані шляхи їх вирішення конкурсанти презентуватимуть під час спільного брифінгу.
Керівники команд в цей час мають можливість поспілкуватися із тренеркою програми „Демократична школа” Надією Кравченко на тему „Можливості застосування формувального оцінювання в освітньому процесі”.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *