Ансамбль “Час Пік” представив Україну на Міжнародному фольклорному фестивалі у Македонії

На запрошення мерії м. Скоп’є та за підтримки Міністерства культури Македонії вихованці Народного художнього колективу ансамблю сучасної хореографії «Час Пік» (керівник Мурована Ірина Володимирівна, балетмейстер Живанова Марина Валеріївна) взяли участь в Міжнародному фольклорному фестивалі (Folk Fest Skopje, 10-15 червня 2019) та в міжнародній зустрічі делегацій Албанії, Туреччини, Болгарії, Румунії, Сербії, Македонії.

У рамках заходу колектив взяв участь у шести виступах на кращих сценах столиці. Серед глядачів були присутні мер м. Скоп’є, представники міністерств та депутати. Делегацію з України у складі керівників та вихованців ансамблю «Час Пік», делегації інших країн було запрошено в мерію на зустріч з мером м. Скоп’є. Під час візиту делегації обмінялися подарунками та висловили слова подяки і вітання від своїх країн.
Всі заходи фестивалю супроводжувалися та висвітлювалися центральними каналами телебачення та іншими засобами інформації.

Організаторами фестивалю були створені максимально комфортні умови перебування колективу в Македонії. Учасники фестивалю проживали та харчувалися в одному з найпрестижніших п’ятизіркових готелів столиці, організатори фестивалю профінансували більшу частину витрат. Для дітей було організовано безкоштовні екскурсії «Старим містом» та виїзд в каньйон Матка – унікальне місце відпочинку Північної Македонії, де розташовано декілька середньовічних монастирів та озеро Матка. Вихованці ансамблю подорожували на катері річкою Треска, поруч з печерами Врело. Вихованців та керівників ансамблю було запрошено в гості до хореографічного колективу м. Скоп’є.

Учасники ансамблю «Час Пік» були наймолодшими гостями фестивалю, але організатори підкреслили професійний рівень підготовки дітей, висловили слова подяки керівникам.
Керівники делегацій та делегація від колективу були присутні на засіданні організаційного комітету фестивалю, де отримали запрошення взяти участь старшій групі ансамблю в наступному році.

Хореографічний колектив м. Скоп’є запланував візит до України, в гості до Кіровоградського обласного ЦДЮТ і Народного художнього колективу ансамблю сучасної хореографії «Час Пік». Будемо готуватися до зустрічі з друзями!


Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *