Відбулася педагогічна рада “Про завдання педагогічного колективу обласного ЦДЮТ на 2019/2020 навчальний рік”

8 жовтня 2019 року відбулася педагогічна рада “Про завдання педагогічного колективу обласного ЦДЮТ на 2019/2020 навчальний рік”, основним завданням якої було прийняття відкритої Комплексної програми на 2019/2020 навчальний рік. В педраді взяла участь начальник управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області Лілія Синчук. Під час зустрічі з освітянами було наголошено на основних завданнях та повноваженнях Державної служби якості освіти України та її територіальних органів.
Основну увагу було приділено Наказу Міністерства освіти і науки України “Про затвердження уніфікованої форми акта, що складається за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері позашкільної освіти”.
Лілія Синчук зауважила, що якість освіти – це результат саме взаємодії між учасниками освітнього процесу.
Попередні органи здійснювали виключно контроль за діяльністю шкіл, дотриманням ними законодавства, тепер ми відповідальні за забезпечення якості освіти в кожному закладі. Це нова ідеологія – трансформація системи « контролю та покарання» в систему «довіри та допомоги». Наше завдання – допомогти кожному закладу освіти сформувати якісне освітнє середовище для досягнення успіху дитини.

З презентацією відкритої Комплексної програми виступила директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Ганна Суркова. В своїй доповіді вона зробила акцент як на минулорічних досягненнях педагогічного колективу, так і на викликах цього навчального року. Ганна Павлівна зупинилася на основних пріоритетах кожної програми. Учасникам зібрання були продемонстровані відеоматеріали та матеріали розміщені на інших інформаційних ресурсах. Велика увага була приділена проблемам координації роботи комплексних районних, міських, ОТГ позашкільних закладів в зв’язку із майбутнім адміністративним реформуванням області. Педагогічний колектив був також проінформований про ситуацію із ремонтними роботами у приміщенні закладу.
В обговоренні доповіді виступили: заступник директора з виховної діяльності Кордонська Л.М, яка окреслила завдання педагогічного колективу ЦДЮТ з забезпечення безпеки життєдіяльності вихованців, охорони праці педагогів; Войчук В.О. – заступник директора з освітньої діяльності, яка зупинилася на змінах у підвищенні кваліфікації педагогічних кадрів; Береславська О.М., психолог ЦДЮТ, проінформувала про особливості надання психологічної допомоги в умовах вимушеної зміни системи навчальних занять. Свої пропозиції висловили також інші члени педагогічного колективу. Рішенням педагогічної ради відкрита Комплексна програма ЦДЮТ на 2019/2020 навч. р. була затверджена.




Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *