«Єврофест 2020» урочисто РОЗПОЧАТО!🎉🎉🎉

Цього року карантинні заходи змусили наспровести цей фестиваль online. Але ми готові! Як показав досвід проведення фестивалю присвяченому Всесвітньому Дню Землі, що безмежний Internet-простір може легко об’єднати учасників.
Ще рік тому, ми не могли подумати, як “Єврофест” може проходити online? Як без масштабних заходів, майстер-класів, концертів і без з’їздів усіх євроклубів області? Але впевнені, що цей фестиваль, стане особливим. До нашого фестивалю отримали змогу долучитися як представники з європейських країн, так і команди з Кіровоградської області та нашої країни.
Перевагою online проведення цьогорічного Єврофесту, темою якого стала: “Європейське майбутнє України. Крокуємо разом” – є те, що всі учасники фестивалю можуть почути вітальні слова з різних куточків Євросоюзу.
Організатори “Єврофест 2020”: Міністерство освіти і науки України, Український державний центр позашкільної освіти, управління освіти і науки Кіровоградської ОДА, комунальний позашкільний навчальний заклад “Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості”, Міжнародна асоціація позашкільної освіти.
З вітальними словами на адресу усіх учасників “Єврофесту” звернулись: Олександр Чорноіваненко – голова Кіровоградської обласної ради, Андрій Паливода – заступник міського голови м. Кропивницького з питань діяльності виконавчих органів ради, Геннадій Шкура – директор Українського державного центру позашкільної освіти, Олена Биковська – доктор педагогічних наук, професор, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Володимир Таборанський – начальник управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації.
Також, пролунали вітання від представників національних діаспор та громадських об’єднань: Олександр Гавриленко – експерт представництва ЄС в Україні, ректор Українсько-польського інституту бізнесу, голова Спілки греків у Кіровоградській області, Віта Атаманчук – представник української громади в Норвегії, Кінга Анна Гайда – професор Ягелонського університету (м.Краків, Польща), Олександр Полячок – голова об’єднання поляків “Полонія” імені Кароля Шимановського, Тігран Хачатрян – бізнесмен, меценат, очільник Спілки вірмен України в Кіровоградській області, голова громадської ради при Кіровоградській обласній державній адміністрації, Руслана Ващук-Май– керівник обласного німецько-культурного центру “Розвиток”, депутат Ради німців України від Кіровоградської області, заступник президента Асоціації німців України з питань економіки, Володимир Опря – керівник громадської організації “Центр українсько-болгарської дружби”.
Свої творчі вітання на честь відкриття підготували: Народний ансамбль єврейського танцю “Яхад” та Народний ансамбль циганської пісні і танцю “Ягори”.
До привітань долучились наші друзі, члени журі: Олександр Левченко – проректор з наукової роботи Центральноукраїнського національного технічного університету, доктор економічних наук, професор, Неля Желамська – журналіст, експерт з комунікації компанії “Екостайл”, Олександр Леонідов – EU Information Centre in Kropyvnytskyi, Вікторія Талашкевич – координаторка громадської організації “Прес-клуб реформ”, журналістка.
Оголосила офіційне відкриття фестивалю Єврофест 2020 “Європейське майбутнє України. Крокуємо разом” та привітала його учасників директор комунального позашкільного навчального закладу “Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості” – Ганна Суркова.
У ці травневі дні Україна відзначає День Європи, як символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільнихцінностях та інтересах. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
Фестиваль розпочато, а попереду чотири фестивальних дні – насичених, наповнених корисною інформацією. Долучайтесь, найцікавіше попереду !

 

 

 

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *