Інтерактивне заняття-гра “Українські народні пісні у призмі масового впливу на формування національної культури”


Інтерактивне заняття-гра! Від Людмили Мироненко та Олени Дороганич. Читай текст-лекцію та тицяй на посилання – виконуй завдання!
🌐 Якщо є можливість – заходь з компа, а ні, то з будь-якого гаджета!🤳 Будь-де і будь-коли!🌎

Доброго дня, ми з України! Сьогодні поспілкуймось, пограємо та розширимо свій світогляд. А поговорити пропоную про народну пісню…
Не дарма кажуть, що пісня то душа кожної нації! Адже вона супроводжувала будь-який народ усе життя. У кожній національності є свої колискові, дитячі, обрядові… Робота супроводжувалась раніше у багатьох піснею… Кожна країна має свою головну пісню – гімн, яка містить мелодійність з народних джерел, та текст, що відкриває душу народу.
Українська мова дуже мелодійна сама по собі, тому українська пісня має гарні мелодійні переливи й обороти. В українських народних піснях живе вся історія нашого буття. У них і кохання, і побутове життя, і праця, і військова слава. Українські пісні надзвичайно мелодійні, щирі та прості.
У наших піснях немає жорстокості, агресії, навпаки – прагнення щастя, любові, добробуту, гумор, що найкраще характеризує національні риси нашого народу.
У сучасному світі багато популярних пісень, що написані авторами, але мають мелодику або ритміку, або текстову строфу дуже схожу на народну пісню. Як правило такі пісні не залишають слухача байдужим! Але щоб написати таку пісню, треба добре знати фольклор своєї країни, розбиратися і знати які прийоми можна використати для того, щоб надати музичному твору “народності”, в народі кажуть: “Швидко пісня співається, та не швидко складається”.
🤗Тож запрошуємо тебе у музичний світ! Відповідай на завдання та слухай чудові музичні зразки!🎶
👉 https://lyssi.net/dist/ynp/

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *