Відкритий Всеукраїнський творчий інклюзивний фестиваль «Натхнення без кордонів»

🔷 Традиційно в перший день червня в Україні відмічається Міжнародний день захисту дітей – одне з важливих дитячих свят у світі.
В цьому році День захисту дітей проходить в умовах російсько-української війни, від якої особливо потерпають вразливі групи населення, серед яких і діти з інвалідністю.
Тому Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості підтримав ініціативу обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Народна Академія творчості інвалідів» і започаткував відкритий Всеукраїнський творчий інклюзивний фестиваль «Натхнення без кордонів» 🌟
🔹 Організаторами фестивалю також виступили Український Державний Центр Позашкільної Освіти – УДЦПО, Департамент освіти і науки Кіровоградської ОДА, Міжнародна асоціація позашкільної освіти – МАПО, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Молодіжне громадське об’єднання “Центр”.
🔹 Взяти участь у заходах фестивалю виявили бажання понад 500 учасників – діти та молодь з інвалідністю, вихованці закладів позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти України та інших організацій, установ з 14 областей України: Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, а також м. Києва та Грузії.
🔹 Головною метою фестивалю є просування ідеї ставлення до осіб з інвалідністю як до повноправних членів суспільства, привернення уваги державних, громадських організацій та комерційних структур до проблем дітей та молоді з інвалідністю.
🔹 Програмою Фестивалю передбачені конкурсна частина та просвітницькі заходи. Конкурсанти будуть брати участь в роботі номінацій: вокальне, музичне, театральне, хореографічне, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво.
🔹 Особливістю фестивалю є його інклюзивний характер. Тому організатори одним з завдань вбачають у популяризації інклюзивної дитячої та юнацької творчості, надання особам з особливими освітніми потребами можливості представляти її широкій глядацькій аудиторії.
👉 Долучитися до заходів можна в Facebook онлайн-події: https://fb.me/e/2LZ1Qgp4V
 

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *