Підсумкова педрада колективу

  • DSC_0166-min
  • DSC_0188-min
  • DSC_0234-min

21 та 28 червня 2022 року колектив комунального позашкільного навчального закладу “Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості” збирався на підсумкову педагогічну раду, на якій були проаналізовані результати освітньої діяльності закладу за такий непростий навчальний рік.

Директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Ганна Павлівна Суркова підкреслила, що цей рік особливо важкий, тому що його закінчення відбувається в умовах війни. Вона відмітила, що отриманий досвід під час карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією “COVID-19”, дозволив педагогічному колективу швидко зорієнтуватися і організувати освітній процес з використанням дистанційних форм роботи, реалізувати стратегічну мету та завдання відкритої Комплексної програми. Ганна Павлівна детально зупинилася на складових цієї програми (“Базис”, “Безпека”, “Інновація”, “Регіон”, “Громадянин”, “Партнери”, “Оберіг”, “Гармонія”, “Дивосвіт”, “Престиж”), розгорнутий аналіз реалізації яких буде висвітлено найближчим часом на офіційному сайті закладу.

Заступник директора Лариса Миколаївна Кордонська висвітлила питання безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану, зупинилася на тих вимогах, які висуває держава до закладу позашкільної освіти.

Методист з науково-методичного забезпечення освітнього процесу Альона Анатоліївна Недял нагадала, що освітня діяльність Кіровоградського обласного ЦДЮТ протягом 8 років (2013-2021) була об’єднана спільною метою – роботою над науково-методичною проблемою закладу “Модернізація освітнього процесу у ЗПО. Формування ціннісних орієнтирів вихованців засобами позашкільної освіти”. Згідно укладеної Угоди між закладом та кафедра педагогіки та менеджменту освіти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка продовжилася співпраця у рамках наукової та практичної діяльності. Неодноразово відбувалися зустрічі науково-педагогічних працівників обох закладів за “круглими столами”. Представники закладу виступили в якості стейкхолдерів освітньо-професійної програми “Освітні, педагогічні науки (Позашкільна освіта)”.

Альона Анатоліївна підкреслила, що акцент науково-методичної, дослідно-експериментальної роботи Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості зроблено на впровадженні комплексного дослідження життєвих завдань у вигляді авторського проєкту, виховної технології “Арт-лабораторія життєвих завдань”. Цінність даної роботи полягає у створенні колективного педагогічного досвіду в процесі впровадження теми у практичну діяльність колективу.

Завідувачка художнім відділом Юлія Олегівна Круніч підготувала цікаву відеопрезентацію результатів освітньої діяльності творчих колективів закладу .

Практичний психолог закладу Оксана Миколаївна Береславська зупинилася на тих заходах, які були проведенні протягом навчального року, особливо у період з лютого місяця. Наприклад, насьогодні, педагогічний колектив реалізує соціально-психологічний проєкт “VeLa” з психологами із міста Бостон (США).

Керівник гуртка Народного художнього колективу ансамблю сучасної хореографії “Час Пік” Вікторія Олегівна Хлебович виступила з цікавою й змістовною доповіддю про діяльність свого колективу у цих умовах.

Позашкілля було, є і буде з країною! Україна понад усе!

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *