Умови проведення обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва “Знай і люби свій край”(онлайн формат)

👉 Знайомтесь з Умовами та долучайтесь:

Умови проведення обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва “Знай і люби свій край” (онлайн формат)

1. Загальні положення

1.1. Обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» (далі – виставка-конкурс) проводиться щорічно з метою підведення підсумків роботи гуртків, творчих об’єднань декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, сприяння реалізації творчих задумів, залучення учнівської молоді до відкриття і розуміння прекрасного у навколишньому середовищі і у своєму житті, пробудження у дітей та молоді поваги до національної культурної спадщини.
1.2. Завдання виставки-конкурсу:

  • пошук та підтримка обдарованих дітей; розкриття нових талантів;
  • подальший розвиток декоративно-ужиткового мистецтва серед учнівської та студентської молоді;
  • виявлення кращих вихованців мистецьких гуртків.

1.3. Загальне керівництво виставкою – конкурсом здійснюється Українським державним центром позашкільної освіти. Координацію обласного етапу проводить Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості.

2. Строки проведення

2.1. Виставка-конкурс проводиться у форматі заочний/онлайн.
2.2. Роботи для участі у виставці-конкурсі приймаються з 08 серпня по 19 вересня 2022 року.
Для участі у обласному етапі конкурсу необхідно зареєструвати кожен окремий експонат за посиланням та обов’язково заповнити всі пункти електронної форми заявки: https://forms.gle/23TkfXJx5v1KsvDr8

3. Учасники

3.1. До участі у виставці-конкурсі запрошуються вихованці (учні, студенти) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної освіти та інших закладів освіти України.
3.2. Виставка-конкурс проводиться за двома віковими категоріями: молодша – 6–11 років;
старша – 12–18 років.

4. Умови участі

4.1. На обласний етап виставки-конкурсу представляються роботи вихованців, які зайняли призові місця на районних виставках-конкурсах.
4.2. Виставка-конкурс проводиться за номінаціями:
художнє різьблення по дереву;
гончарство та художня кераміка; художнє плетіння, ткацтво; в’язання спицями, гачком; витинання;
художня вишивка; народна лялька;
м’яка іграшка; писанкарство; вироби з тіста; вироби зі шкіри;
декоративний розпис, народний живопис; бісероплетіння;
паперова пластика та оригамі; вироби з соломки;
ізонитка;
вироби з природних матеріалів; інші техніки виконання;
графіка;
живопис;
батик.
4.3. У кожній номінації, подаються фото не більше 3-х робіт у кожній віковій категорії.
4.4. Для оцінювання техніки виконання фото робіт у номінації «Художня вишивка» має надсилатися також відкритий сфотографований зворотній бік роботи.
4.5. Розглядаються виключно фотографії з чітким зображенням без додаткових написів, рамок, підписів і інших елементів доданих поверх фото, отриманого з камери. Кількість фото на одну роботу до 4-х у різних ракурсах. Ім’я файлу, що містить зображення ,повинно відповідати назві роботи, прізвищу та імені виконавця, назві області (наприклад робота Козаченка Сергія «Квіти» Кіровоградська обл. – «Квіти» Козаченко Сергій Кіровоградська. jpg»).
4.6. Роботи, які брали участь в минулих виставках, і експонати низького рівня виконання, до участі в конкурсі не допускаються.

5. Визначення та нагородження переможців

5.1. Фото робіт оцінюються з кожного розділу окремо, згідно з критеріями конкурсних оцінок:
за композицію………………………… 50 балів;
за техніку виконання………………. 50 балів;
за оригінальність твору……………. 30 балів;
ступінь емоційного впливу 30 балів.
Особиста першість визначається за максимальною кількістю балів, набраних автором за роботу, представлену на конкурс.
5.2. Журі обласного етапу виставки-конкурсу формується Комунальним позашкільним навчальним закладом «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості», до складу якого включені провідні фахівці у відповідному виді мистецтва.
5.3. Автори робіт, які зайняли у обласному етапі виставки-конкурсу призові місця, нагороджуються дипломами департаменту освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації.
5.4. Роботи, які займуть призові місця в обласному етапі виставки – конкурсу, будуть направлені для участі у заключному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу «Знай і люби свій край» до м. Києва (Українського державного центру позашкільної освіти).


Завантажити Умови


Наказ директора департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА від 12.08.2022 р № 148-ОД “Про проведення обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»


У випадку неможливості викачати умови, залиште свою електронну адресу у формі зворотного зв’язку.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *