ІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей

8 та 9 листопада 2018 року Комунальний позашкільний навчальний заклад “Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості” за підтримки Управління освіти, науки, молоді та спорту організував ІІ сесію ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей. Це унікальна платформа для понад 100 активних лідерів з усієї Кіровоградської області.

Сесія була розпочата навчально-практичним заняттям з елементами тренінгу. Першим спікером став доктор економічних наук, професор, проректор ЦНТУ, Левченко Олександр Миколайович, який зробив огляд на світові тенденції та місце України й області у них. Також Олександр Миколайович надав інформацію про перспективи навчання у Центральноукраїнському національному технічному університеті.


Другий спікер – політолог, громадський діяч, журналіст, Максим Несвітайлов. Дуже експресивна та цікава промова на тему лідерства та маніпуляції.

Зараз у червоній залі Кіровоградського ОЦДЮТ відбувається презентація проектів від Р(М)ПД на здобуття премії обласної ради “Активна генерація” учасників ІІ сесії ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей. Окрім цього діти мали можливість послухати директора Кіровоградського ОЦДЮТ, Ганну Павлівну Суркову, яка презентувала юним депутатам навчальну програму обласної школи лідерів “Громадянська освіта”.
Юні депутати презентували свої проекти від Р(М)ПД на здобуття премії обласної ради.

Під час проведення ІІ сесії ХІІ скликання юні депутати зустрілись з очільниками Кіровоградської області в сесійній залі обласної ради. На засіданні привітав юних парламентарів Голова Кіровоградської обласної ради – Чорноіваненко Олександр Анатолійович, Перший заступник Кіровоградської обласної державної адміністрації – Коваленко Сергій Петрович та Заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації – Шатна Лідія Францівна. Діти отримали цінні настанови та поради від керівництва регіону. Директор Кіровоградського ОЦДЮТ, Ганна Павлівна Суркова, також взяла слово і нагородила відзнаками переможців конкурсу “Ластівка миру”. Юні депутати прозвітували про міжсесійний період, а також мали можливість виступити у ролі спікерів, представити свої проекти та доповісти про потреби та здобутки свого місцевого парламенту.


Поділившись на групи, юні депутати обговорили тему “Мистецтво дебатів як засіб формування навичок, необхідних для досягнення життєвого успіху в сучасному демократичному суспільстві” в рамках школи дебатів.
Перший день сесії було завершено розважальною програмою для дітей.




Більше фотографій Ви можете переглянути за посиланням 

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *