8 мультфільмів для школярів про мотивацію

Добірка змістовних мультфільмів про досягнення мети, навчання та самостійність!

Успішні люди, рухаючись до поставленої мети, навіть після безлічі невдалих спроб, не зупиняються! Однак скільки тих, хто, зазнавши невдачі, одразу опустив руки! А все чому? Тому що для втілення своїх бажань потрібна неймовірна сила волі, цілеспрямованість і мотивація!

Редакція освітнього проекту «На Урок» дібрала 8 мотиваційних вітчизняних та зарубіжних мультфільмів, як сподобаються як дітям, так і дорослим!

3D анімація «Ніколи не здавайся!»

У кожного у житті бувають моменти, коли здається, що вплинути на хід подій неможливо! У такі моменти лише відчайдушний оптимізм та жага допомогти близьким, які потрапили у халепу, здатні відкрити в кожному з нас надможливості.

Анімована історія про двох восьминіжків від американської кіностудії Pixar справді надихає вірити у власні сили і не здаватися, не зважаючи ні на що!

Мультфільм «Легке життя»

Добре було б, не докладаючи зусиль, отримувати високі результати, чи не так?

Короткий мультик про дівчинку-школярку демонструє, які наслідки може мати те, що хтось користується результатами праці інших, ставлячись до власного навчання безвідповідально.

Робота американського мультиплікатора Jiaqi Xiong була представлена у 2015 році. Глибокий філософський зміст мультфільму передано за допомогою оригінальних образів.

3D анімація «Ківі»

Мультфільм створено на студії Pixar у 2006 році. У ньому розповідається історія про пташку ківі, яка, не маючи від природи крил, прагнула навчитись літати. Наважившись здійснити мрію, вона за допомогою мотузки та цвяхів закріпила дерева на вертикальній високій горі та стрибнула з неї, щоб відчути політ над верхівками дерев, як справжній птах. А вже в польоті у ківі – безкрилого плаха – відросли справжні крила!

3D анімація «Пісочник»

Короткометражка розповідає про життя пташеняти пісочника, яке разом зі зграєю вчиться полювати на морському узбережжі. Однак через те, що якось його несподівано накрило хвилею під час припливу, в пташеняти виник страх води і він зневірився у власних силах.

Одного разу пасочник помітив як поводяться раки-самітники, коли їх накриває хвилею: вони просто занурюються у пісок і так захищаються від води. Пісочник наважився повторити цей прийом, долаючи неймовірний страх перед водою. І в нього вийшло! Так він став не тільки найкращим полювальником, але й зміг побачити красу підводного світу.

Мультфільм було створено у 2016 році на студії Pixar, а у 2017 він був відзначений премією «Оскар» у номінації «Найкращий анімаційний короткометражний фільм».

Мультфільм «Мета»

Як багато тих, хто після декількох невдалих спроб здавався, хоча був за крок до перемоги? У книзі Ельчина Сафарлі «Солодка сіль Босфора» є надзвичайно змістовна фраза: «Досягнути мети – означає пройти тест на витривалість!».

У мультфільмі розповідається про свинку, яка проявила неабияку винахідливість на шляху мети, не здаючись навіть після десятка невдалих спроб.

Цей мультфільм наочно демонструє, що що сильна мотивація і бажання досягнути мети обов’язково приведуть до цілі! Хоча… можливі певні несподіванки!

Короткометражка «Коли одні двері зачиняються, відчиняються інші»

Тридцятисекундний чорно-білий мультфільм має глибокий зміст. Переглядаючи його разом з учням, поясніть школярам, що не варто засмучуватись, коли не вдається одразу досягти поставленої мети. Адже на шляху до неї, після безлічі спроб, кожен із нас досягає інших, інколи не менш важливих, цілей.

Мультфільм «Як Петрик П’яточкін Слоників Рахував»

Петрик П’яточкін є надзвичайно неслухняним хлопчиком, що створює чимало складнощів для виховательки. До того ж він не любить спати під час тихої години у садочку. Однак одного разу виховательці приходить ідея того, як мотивувати Петрика – заохотити його порахувати слоненят, уявивши їх десь у Африці.

Під час тихої години Петрику наснилося, що він є вихователем слоненят, а його вихованці є такими ж непосидючими, як він сам. Прокинувшись, Петрик стає слухняним.

Український мультфільм було знято у 1984 році студією Київнаукфільм. Ця робота вважається однією з найкращих серед українських мультиплікацій.

Мультфільм «Володька у Тридев’ятому царстві»

Цей мультфільм є одним із найулюбленіших у батьків, бабусь та дідусів більшості сьогоднішніх школярів. Не зважаючина те, що йому понад 50 років (робота режисера Б.Степанцова, 1965 рік), сюжет мультфільму сподобається і сучасним дітям, адже він сповнений яскравих персонажів та жартівливих реплік.

Переглядаючи мультфільм, надзвичайно захопливо подорожувати казками разом із головним героєм – лінькуватим школярем Вовкою, який прагне отримати результат, не докладаючи жодних зусиль.

Запропонуйте школярам разом переглянути цей мультфільм та обговоріть, як обставини життя Вовки мотивували його вчитися робити все власноруч.

Більше про особливості роботи мозку, прийоми самомотивації та мотивації учнів дізнайтеся, прослухавши вебінар «Мотивація в освітньому процесі: механізми та способи» (лекторка Марганська Анастасія Вадимівна).


Статтю взято з сайту “На Урок”

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *