В Олександрії відбулась обласна серпнева педагогічна (не)конференція EdСamp Oleksandrija «Жити здорово!»

22 серпня у м. Олександрія відбулася обласна серпнева (не)конференція EdСamp Oleksandrija «Жити здорово!». (Не)конференція EdCamp – це новий формат проведення заходів для освітян, унікальна платформа для обміну досвідом, професійного зростання педагогів, налагодження співпраці та вирішення ними спільних проблем.
Цього річ у заході взяло участь понад 600 педагогів Центральноукраїнського регіону та 35 експертів з усієї України.
Відкриття обласної (не)конференції відбулося у палаці культури «Світлопільський». Зі словами подяки за плідну роботу та побажаннями успіхів у новому навчальному році до присутніх звернулися: Степан Кирилович Цапюк – міський голова м. Олександрії, Сергій Коваленко – перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації, Олег Ігоревич Шаров – Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки, Лілія Сергіївна Синчук – начальник управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області; Володимир Петрович Таборанський – начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації та Сергій Юрійович Петров – виконуючий обов’язки голови Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.
Під час свого виступу Олег Ігоревич Шаров наголосив на майбутніх змінах, що чекають сферу освіти України найближчі роки, а також, за дорученням голови Держслужби якості освіти Руслана, представив присутнім начальника управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області – Лілію Сергіївну Синчук, яка обійняла цю посаду в результаті конкурсного відбору.
Лілія Сергіївна, привітавши освітян області з новим навчальним роком, розповіла про мету роботи та зміст діяльності територіального органу Держслужби якості освіти. Цей орган, на відмінну від колишньої Держінспекції, буде не лише контролювати суб’єкти, які надають освітні послуги, але й аналізувати освітній і управлінський процеси у закладах освіти, удосконалювати якість цих процесів, шляхом надання відповідних рекомендацій. Начальник управління розповіла, що з 1 січня 2019 р. проводитиметься у навчальних закладах загальної середньої освіти інституційний аудит, не частіше ніж 1 раз на 10 років. Він покликаний створити систему зовнішнього забезпечення якості освіти. Управління також проводитиме експертизу та затвердження освітніх програм, моніторинг якості освіти.
Штат новоспеченого відомства буде склади 21 працівник.
Сергій Петрович Коваленко додав з цього приводу, що для більш ефективної роботи новоствореного управління бажано, щоб його вакансії обійняли представники з різних районів Кіровоградщини.
Учасникам (не)конференції було презентовано фільм про знакові події в освіті області протягом минулого навчального року, після показу якого на сцені відбулася панельна дискусія на тему „Плекаємо хорошу людину”, за участю високоповажних вищезгаданих гостей. В ході неї обговорювався ряд питань: про стратегічні напрямки розвитку регіону, освітянської галузі в Україні та області в умовах децентралізації та місце освіти в новостворених ОТГ, статус педагога в суспільстві, про місію служби якості освіти та її майбутню діяльність в Україні та регіоні, алгоритм сертифікації педагогів та ін.
Офіційна частина (не)конференції відбувалася за двома напрямками: інклюзивна освіта і здоровий спосіб життя. В кожному із напрямків було по 10 локацій, на яких відбулися захоплюючі тренінги, майстер-класи, практикуми для учасників заходу. Тематика локацій була різноплановою арт-терапія, казкотерапія, емоційний інтелект, логоритміка, лікувальна фізкультура, LEGO у освітньому процесі, використання бумбокерсів, екомузичних інструментів тощо.
Педагогічний форум завершився для його учасників екскурсією містом Олександрія.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *