Від професійно компетентного педагога – до творчо працюючого колективу

18.02.2020 р. в Кіровоградському обласному ЦДЮТ відбулося методичне об’єднання з теми «Дослідно-творча компетентність педагога – важлива складова професійної компетентності керівника гуртка». Основною метою проведеного методичного об’єднання була підготовка до педагогічної ради, присвяченої аналізу роботи педагогічного колективу обласного ЦДЮТ над науково-методичною проблемою закладу «Модернізація освітнього процесу в позашкільному закладі освіти. Формування ціннісних орієнтирів вихованців засобами позашкільної освіти».
З головною доповіддю на методоб’єданні за заявленою темою виступила завідувач методичним відділом обласного ЦДЮТ Долгополова Н.К. В своєму виступі вона розповіла про сучасні вимоги до професійної компетентності керівника гуртка, рівні та моделі професійної компетентності, важливою складовою яких є дослідно-творча компетентність, а також наголосила на значенні наукової діяльності педагога в удосконаленні освітнього процесу.
У другій частині методоб’єднання відбувся практикум, в ході якого творчими групами, на чолі з профільними методистами, обговорювався алгоритм виховної технології «Арт-лабораторії життєвих завдань» та аналізувалися результати роботи Арт-лабораторій, які вже відбулися у попередні роки.
За результатами роботи творчих груп їхні учасники визначилися з темами подальшої пошуково-дослідницької діяльності за темою закладу.

Пасічняк О.М. – методист з інноваційної діяльності обласного ЦДЮТ


Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *