Відбулось методоб’єднання керівників гуртків образотворчого та декоративно-прикладного напряму

Кіровоградським  обласним ЦДЮТ 22 січня 2024 року для педагогічних працівників закладів позашкільної освіти області проведено методоб’єднання керівників гуртків образотворчого та декоративно-прикладного напряму в форматі онлайн (керівник – методист Діана Волобуєва). Розглядались питання про вимоги до робıт конкурсної програми номıнацıї декоративно – прикладного  мистецтва Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвıтньому Дню Землı.

До методоб’єднання доєдналося понад 50 учасників – представники з понад 20-ти громад Кіровоградської області.

Цьогорічна тематика фестивалю пов’язана з 12-тою Ціллю сталого розвитку «Відповідальне споживання та виробництво». В ході зустрічі обговорили форми та методи розкриття цієї теми. Представлено цікавий напрям у мистецтві «апсайклінг», який передбачає не просто переробку старих речей, а виготовлення із них нових, тобто повторне використання вживаних речей. Це потрібно, щоб зменшити виробництво і його вплив на зміни клімату, а також кількість відходів і ресурсів, які йдуть на їхню переробку. Апсайклінг дає можливість по-новому подивитись на зовсім непотрібні речі, з яких можна створити справжні шедеври, а також він є чудовим інструментом практичного розкриття цьогорічної теми фестивалю.

Педагогам було представлено цікаві майстер-класи для натхнення, надано корисні інтернет-ресурси для подальшої роботи.

На завершення онлайн-зустрічі всі стали учасниками арт-терапевничної вправи, проведеної запрошеним практичним психологом з антисоціальної поведінки у дітей і підлітків, у роботі з дітьми з особливими потребами – Анною Помазан. Дану практику педагоги зможуть використовувати  у роботі зі своїми вихованцями.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *