Відбулося друге заняття Арт-лабораторії життєвих завдань «Відповідально споживаємо – про майбутнє дбаємо»

В рамках  Арт-лабораторії  життєвих завдань «Відповідально споживаємо – про майбутнє дбаємо»  у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості пройшло  друге заняття за темою «Обираємо еко-стиль життя».

Учасники – вихованці середньої групи творчого об’єднання молодіжний клуб «Імідж» –  познайомилися  з  цікавою  та корисною  інформацією  про значення терміну «еко стиль життя» , діяльність  світових еко-блогерів, які піклуються про довкілля, створюють важливі проєкти для захисту ресурсів Землі. Діти  також взнали  про  нові тенденції у світогляді людства , що сприяють поширенню філософії  чистої планети

Модератор заняття- методист Діана Волобуєва – надала посилання на інтернет-ресурси, які популяризують еко-стиль життя. Вона також актуалізувала знання дітей, які  вони отримали під час  першого заняття: Цілі сталого розвиту, їхню мету та завдання. Пані Діана    окремо зупинилася на цілі№12- «Відповідального споживання», завдання якої покладені у зміст Арт- лабораторії в цьому навчальному році.

Під час заняття дітей дуже зацікавили мобільні додатки, за допомогою яких можна легко відстежити власний  екологічний вплив на природу, починаючи від кількості використаної води і завершуючи мапою із пунктами прийому вторинної сировини.

У ході заняття був також проведений «Екологічний батл», під  час якого  діти  працювали у  командах .

Одним з практичних  завдань батлу  було  правильне сортувати сміття в залежності від матеріалу, під час якого  діти розкладали «сміття» в різні «баки».

В кінці заняття  учасникам  були представлені цікаві еко-лайфхаки які  сприяють  економії ресурсів нашої планети. Не обійшлося  і без домашнього завдання.  Іміджистам  було запропоновано придумати або промоніторити «Еколайфхаки», екологічні звички, які допоможуть  нашій  планеті  впоратися з екологічними проблемами у майбутньому. Свої знахідки вони будуть   презентувати  на  наступному  занятті.

Тому  з  нетерпінням його  чекаємо !

 

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *